Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с 156 1,8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с 156 1,8

Здравейте колеги , почти от както съм взел колата , сутрин като я запаля като е по хладно, не работи както трябва претриса не даржи стъбилно обороти. Ходих на диагностика казаха дебитомер, в последствие за този майстор ако мога така да се нареча чух какви ли не неща , но нищо хубаво, както и да е. Купих си кабел за диагностика, излиза ми грешка "P1172" на показаня на mass air flow voltage ми излизат показания от рода на 1,53 до 2.34 V. Четох из форумът, че тези показания не трябва да надвишават 1.00V . В AutoData на component testing не намерих данни за дебитомера за да ги видя.
    П. С. Днес се разходих из магазините да разпитам за дебитомери предлагат ми Hoffer за 100лв с отстъпка и Bosch за 150 пак с отстъпка , за Bosch-a ми са ясни отзивите, не знам за Hoffer-a какво ще кажете.
    Поздрави.

Пробвай да го почистиш първо, след това налей 100 октана и ще си доволен
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Чистил съм го 2-3 пъти никаква разлика , а и съм с ГИ

Comment

Баси рецептата. Това ми напомня на личните лекари. Настинка, грип... няма значение - антибиотик!

Напрежението на дебитомера на празен ход трябва да е около 1.45 волта. При пълно натоварване трябва да стига над 4 волта.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мойте показания са на празен ход , това значи ли, че работи

Comment

Нищо не значи Дебитомера си има респонс и линеаризация на която да отговаря. На място това което виждаш не значи нищо
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ще му сваля показанията и в движение,има ли значение скорост , предавка обороти, константи който трябва да са постоянни ?

Comment

Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщение
                Ще му сваля показанията и в движение,има ли значение скорост , предавка обороти, константи който трябва да са постоянни ?
                Трябва да е на пълна газ,най-добре 2-ра или 3-а.Иначе грешката е обща за проблем със смесообразуването,може да е от доста неща,но е твърде вероятно да е от дебитомер.Може да пробваш най-простия тест,когато ти го направи,просто изключи дебитомера,и пробвай дали се форсира по-добре.
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Баси рецептата. Това ми напомня на личните лекари. Настинка, грип... няма значение - антибиотик!

Напрежението на дебитомера на празен ход трябва да е около 1.45 волта. При пълно натоварване трябва да стига над 4 волта.
                  Понякога тая рецепта помага...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Моята го прави същото когато е студено. Проблемът (при мен) е от ГИ. Просто когато започне да го прави, изключвам ГИ и карам 1-2 дни на бенз., най-добре 100 октанов. След това спира да клати обороти.
                    За дебитомера и на мен ми бяха казали, че е тръгнал и най-добре да го сменя. После го мери Бобо, каза че е ок и предположи, че е от газта. Това беше преди 4 години, дебитомерът още си работи.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Почисти си хубаво дросела и дебитомера.На бензин ли палиш?
                      Alfa 156
                      ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                      sigpic

Comment

Паля на бензин докато загрее и сама се прехварля, иначе всяко палене си е на бензин, между другото снощи откачих дебитомера и покарах без него, колата направо полудя до сега не е варвяла така , на празен ход без него тресе и не даржи обороти, но в движение направо откачи. Не ми се вярва да е от ГИ тъй като това го правеше от преди да го сложа.

Comment

Паля на бензин докато загрее и сама се прехварля, иначе всяко палене си е на бензин, между другото снощи откачих дебитомера и покарах без него, колата направо полудя до сега не е варвяла така , на празен ход без него тресе и не даржи обороти, но в движение направо откачи. Не ми се вярва да е от ГИ тъй като това го правеше от преди да го сложа.
                          Значи си почти 100% за дебитомер,чистене на дросел,адаптация и колата трябва да заспи

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Някой може ли да каже нещо за тази марка Hoffer, цената му е на половината от тази на Bosch

Comment

Някой може ли да каже нещо за тази марка Hoffer, цената му е на половината от тази на Bosch
                              За мен не става

Comment

Working...
                              X